Ny fiskeblogg. Behövs den verkligen?

Tjena alla!

Som titeln antyder så kommer min blogg handla om fiske, och då är det 90% mete som gäller. Men inte nog med det så är det dessutom specimenmete och livet runt metet. Jag är som dom flesta fiskare en åldrande hårdrockare som inte har någonting bättre för mig än att på gamla dar helt sonika bestämma mig att ge specimenmetet en ny chans. detta kommer givetvis ge dramatiska effekter på vardagslivet. Min tjej vet ju redan att jag är galen, liksom dom flesta av mina vänner och bekanta, för vem fan drar ut gång på gång för att fiska ruda utan att få så mycket som ett napp. Eller drar iväg för lite stillsamt mörtmete i några timmar med så mycket packning att det behövs tre varv innan man fått ut allt från lägenheten. Jag är 36 år gammal och borde ha något bättre för mig. Jag borde vara hemma och snickra, gå på ikea, se på melodifestivaler eller vad normala människor nu gör på fritiden? Förresten, jag har varit på ikea, köpte en garderob. Skitbra att ha fiskegrejorna i. Jag och tjejen köpte även varsin byrå, exakt likadana. Hon förvarar trosor och strumpor i sin, jag mäsk, essanser, majs, feeders, slime, doftämnen, pop-up mix och annat fint. Hennes luktar comforts winter blossom, min en blandning av snigel och kokosnöt..

DSC_0354                                                                                           På ”fritiden”, (dvs tiden som blir över jobbet och metet) spelar jag i hårdrocksband och ser på sport. Att jag ens har tjej framstår egentligen som ett mindre mirakel. Men det har jag!

Nämde jag att jag i grund och botten dessutom är lat? Så att trycka på den där pilen som gör så att små bokstäver blir stora kommer till slut bli alldeles för övermäktigt för mig och mina blogg kommer i framtiden förmodligen att bestå av endast små bokstäver. Då detta är första inlägget så kommer jag att göra mitt bästa att orka med det.

Så vad är då syftet med mitt bloggande? Jo, jag har alltid gillat fiskehistorier och då såna som beskriver mer än bara jättefiskar och otroligt komplicerade tackel och utrustning. Tänk Mikael Engströms berättelser från fiske för alla, det stuket gillar jag. Våra fiskeresor består av 95% besvikelser, 4% normala resultat och den sista procenten är succér. Men fiskar man ofta så får man iaf 2 pangresor per år. Vi metade otroligt mycket på glada 90-talet, men av någon anledning (jobb, tjejer) så blev det mindre och mindre för att sedan dö helt och hållet. Det är som med droger (tror jag?) antingen kör man för fullt eller inte alls, och just nu är vi taggade till max! Vi har kört ett par år nu och har med viss framgång metat upp sarvar, idar, sutare, mörtar, färnor samt andra firrar som kommit upp mest av en slump. 2015 kommer bli året då första rudan kommer upp, det kan jag lova här och nu. Sedan ska det putsas rekord i sarv id och färna. Då vi bor i Eskilstuna så har vi inga bra vatten för varken id, färna eller ruda i närheten. Därför ska det planeras in några längre turer till vatten längre bort. Så det är bäddat för nya fiaskon!

Har aldrig bloggat tidigare och kan inte mycket om datorer, så därför kör jag igång redan nu. Har ju några månader på mig att lära mig skiten samt fundera ut vem som skulle kunna hitta bloggen och dessutom läsa den? Folk skriver ju mest hela tiden, så nog fan måste någon därute läsa dom? Eller är det bara bloggare som bloggar med varandra? Nåja, det får tiden utvisa. Slår ett slag i djungeltrumman och hoppas på det bästa. Men när fisket kör igång så kommer jag nog blogga från dom flesta pass. Räkna inte med några storfiskar, men igenkänningsfaktorn kommer nog vara stor för alla som är vana att komma hem efter att ha metat blankt en hel natt!

Tomba


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s