Målsättningar 2015

DSC_0409Börjar se mer och mer öppet vatten överallt och det suger som fan i metartarmen. Blir inte bättre av att man bläddrar i gamla fotopärmar. Fiskarna och håret verkade vara tjockare på 90 talet. Här ovan glänser klubbrekordet för mört. Den prickade saku i november (om jag minns rätt) och vägde över 9hg. Vissa saker har dock gått framåt. Fiskhanteringen tex. Tycker att vi alltid haft en försiktig hantering av fiskarna, men tekniken fanns kanske inte där för oss just då. Avkrokningsmattor visste man inte ens att det fanns och huggkroken tillhörde standardutrustningen. Sedan kom lip grippen, och nu finns ingenting. Back to basics alltså.

När man summerar 2014 så kan man inte låta bli att fundera vad man gjorde rätt, och vad man gjorde fel. Det man gjorde rätt kan man leva med, men det som gick åt pipan måste ju givetvis rättas till. Jag har en plan för det mesta och tänker rapportera om mina framsteg här på bloggen. Men nu är det dags att blicka framåt.

DSC_0410Lite målsättningar för 2015 då. Först och främst fler längre pass med ordentlig förarbete. Detta kräver tid, och det får bli några semesterveckor åt detta med en ordentlig satsning på våren. Sedan så måste man fiska i bättre vatten. Är ju svårt att dra en trekilossutare från vatten där dom ej existerar. Söka efter nya vatten ingår även i planen. Har hittat ett tiotal intressanta sjöar och några av dom måste testas. Sist men inte minst så ska några nya arter fångas. En ordentlig asp samt ruda i första hand. Borde inte vara omöjligt på något sätt. Sarvrekordet måste även den få en ordentlig höjning. Tänker boilies och riktigt stora brödbitar på natten som framgångsrecept. Predatorfisket får sträcka sig till lite gös och gädda vid islossningen samt abborre på hösten. Inga större målsättningar där egentligen. Id och färnafisket skall finslipas till perfektion, och räknar kallt med ordentliga höjningar på pb där för samtliga inblandade. Sedan vore det häftigt att få köra lite karp och komma i kontakt med lite lakar mot slutet av säsongen. Höll på att glömma sportfiskemässan i slutet av mars. Den får ni inte missa!

Såg på facebook att debatten angående fiske med levande betesfisk åter var på tapeten. Jag vet inte riktigt vad man ska tycka om det? Klart det är grymt på ett sätt, och vore man inte fiskare själv så skulle man säkert själv fördöma det. Lite halal över det hela. Det handlar om tro. Och jag tror ju att levande bete fiskar bättre… Vet inte vad ett förbud skulle innebära rent konkret? Folk skulle i alla fall fiska med levande beten så fort ingen såg. Men lite dubbelmoral är det allt när femhektosmörtar som under meteperioden är fina fiskar som man hanterar med respekt helt plötsligt får ett gäng trekrokar igenom ryggen när det vankas gädda. Kanske bäst att bara hålla käften och låtsas som luft när jag tänker efter..

Nej, nu ska jag plocka fram en eller två kalla öl och sätta mig i bastun. Har gömt en bunt gamla fiskejournalen och sportfiskarna där. givetvis från den gyllende eran 84-96. Glöm inte, allt var bättre förr! (nästan)

Tomba


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s