Expect the unexpected

DSCN1189Du har väl öst båten på sistone frågade jag? Det hade regnat nästan oavbrutet i ett par veckor. Nej, men det är lungt, den är i det närmaste osänkbar fick jag till svar. Den trollingturen blev en uppfriskande rodd runt viken och sedan hem igen.. Ja plus att min vän fick ett oplanerat bad i mälaren i november, samt att han numer äger en fyrhästars yamaha mindre. Nu lär ju inte det här vara någon jätteskräll. Det händer varje höst och kommer att fortsätta att hända så länge folk envisas att ha båtar. Man har ju varit med om mycket värre skrällar än såhär. Givetvis så fångar man en del ovanligare fångster ibland, man draggar ju faktiskt en krok efter botten och där finns ju som bekant ett och annat. Ibland mer väntade saker som stenar, snäckor och liknande. Ibland ölburkar, plastpåsar och sådant som absolut inte borde ligga på sjöbotten. En snabb liten lista på lite ovanligare saker vi fått upp genom åren:

  • Ett käkben
  • En påse full med BH:ar
  • Den klassiska vänsterskon
  • Spö med rulle
  • En död katt i en plastpåse med stenar i
  • Använda kondomer
  • Lintrassel med en levande fisk i andra änden
  • Bilbatteri

Kundvagnar, parkbänkar, plastpåsar och fotbollar räknas inte. Dom är standard inom cityfisket.

Har även hört folk fångat i eskilstunaån: Två lik, gummistövel med en fot i, en levande dykare och en riktigt stor tuss med människohår.. Trevligt!

Jag har hittat två döda hundar, varav en rutten i en sopsäck med ett gäng porrtidningar runtomkring. Suttit vid ett dött rådjur i timtal innan jag fann vad som stank så illa.

Förra våren när jag och saku var och bevittnade aspleken (utan spön) så fick vi en privat sexshow av två trevliga människor på en brygga lite längre bort. Ja, det mesta verkar hända faktiskt. Man har även blivit attackerad och biten av svanar, getingar, huggorm samt fått en blind bäver 30cm ifrån sig.

DSC_0427Det mest spektakulära hittills var nog en man på 90kilo. Bilden här ovan är tagen från ett ställe där vi metade mycket på gamla goda tiden. Kanottrafiken på stället var intensivt hela sommaren. Ån är väldigt smal just där, inte mer än ca 20meter. Vi satt som vanligt mitt inne i den höga vassen, så kanotisterna som kom såg inte oss innan dom var precis rakt framför oss. Tidigt en vår satt vi där igen, jag och saku. Strömmen var väldigt stark och vi bottenmetade efter brax. Kanotisterna skulle inte vara där så tidigt på våren, förutom den här sportiga mannen som kom som skjuten ur en kanon med sin sportkajak nedför strömmen. Vi såg honom, och hann oss när det redan var för sent. Han trasslade givetvis in sig i våra linor och välte med hela skiten. Det kan inte ha varit mer än tio grader i vattnet och strömmen var som sagt stark. Jag vet inte hur det hela gick till, men på något sätt lyckades vi dra den stackars mannen till stranden där han låg och andades som en mört på torra land. Det måste ändå vara bland det ovanligaste vi fått på våra linor.

DSC_0425Man ser nog mer än vad man egentligen tror när man fiskar. Speciellt cityfisket kunde bjuda på en del dråpliga händelser. Man har hört om fyllon som ramlat ner i slussar, sett så många roliga, trevliga och riktigt jävliga människor som dras till en som en magnet. Har du ett spö med dig så är det fritt fram att komma och fråga om man fått någon fisk, och sedan så fortsätter det. Det är för det mesta helt ok att snacka med okända människor. Och när man tänker efter så är det ju en fin isbrytare att fråga om man fått nåt om man råkar stå där med spöt. Att fråga en vanlig promenerare om hon fått nåt kan nog vara lite känsligare.. Naturupplevelser kan nog se väldigt olika ut har jag förstått. En morgon på en ålandsresa så satt vi bakfulla i köket efter en blöt bastukväll och åt frukost. Markku kom ner från övervåningen, såg på oss och frågade om vi hade lucköppning? Lucköppning? Vilka luckor? Minnesluckorna sa han och gick.. Man lär sig alltid något nytt när man fiskar.

Tomba


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s