Rengbågsfrossa..

DSC_0438Nyss hemkommen från shoppingrundan som ni ser. Det är ju vår enligt mig, även fast vi inte ens nått mars ännu. Vår är det när isen släpper, punkt slut! Hursomhelst så vårshoppades det en del. Två nya rullar med baitrunnerfunktion, några kilometer lina i dimensioner mellan 0,16-0,30. Nylonlina såklart för er som undrar. Sedan blev det en wychwood 60 tummare, lite beten och goda dofter samt en snygg tröja för fisket. Som ni ser så var det metebolaget vi besökte (som alltid). Rekommenderas för alla fiskeintresserade!

På väg hem till eskilstuna så besökte vi vårat sarvvatten. Där var det isfritt så långt ögat kunde se och genast så sög det ordentligt i metartarmen. I all upphetsning så glömde jag fota hela härligheten, men det börjades smidas en del planer och snart så ska ni få både foton och fiskerapporter därifrån. en ganska så lyckad dag såhär långt alltså.DSC_0441Bläddrade lite i fotoalbumet och fick syn på denna bild från 1996. För runt tjugo år sen så startades projekt å-fiske i eskilstuna. Det hela gick i väldigt grova drag ut på att tusentals och åter tusentals kilon rengbåge och öring dumpades i den centrala delen av eskilstuna. Sedan skulle dessa fiskas upp i gammal god put and take anda för en billig peng. Det funkade ju alldeles lysande och blev ju lite av en succé. Vi var där och fiskade upp en hel del fina rengbågar vi med för 50kr per år. Men nu är ju eskilstunaån just en å, och att försöka hålla tusentals rengbågar och öringar vid just centrala eskilstuna var ju givetvis omöjligt. Fiskarna spreds nedåt och ända ner i mälaren där yrkesfiskarna tackade för sponsringen. Det gjorde även vi metare. Att rengbågen gillade majs blev vi snart varse om när stora feta rengbågar med magar proppfulla med majs började fångas på våra mäskplatser. När det var som värst så åkte vi ut och metade just rengbåge med övriga arter som bonus. Som värst så kunde man få uppemot 20st per man och fiskeresa långt långt nedanför centrum. Detta skulle ju givetvis utvecklas och till slut så metade man bland annat efter öring och rengbåge med wagglerflöten från isen. Det var faktiskt riktigt kul att komma igång med flötfisket redan i december! Men som med allt annat så dog ju även denna fiske ut efter några år när allt mindre fisk sattes i ån, och nu är det flera år sen sedan den sista rengbågen fångades av oss som bonusfångst. Vilket kanske är lika bra…

Nej, nu ska det ätas kebabtallrik och sedan är det dags för fredagsmys.

Tomba


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s