Sportfiskemässan…

DSC_0526Nyss hemkommen från elmia där årets fiskemässa hölls. Får bli mitt livstecken då jag inte bloggat så våldsamt mycket på sistone. Får bli lite av ett bildspel slash reportage. Allt som allt så var det nog en väldigt lyckad tillställning med mer fiskekändisar än man egentligen ens förstod. Största stjärnan, eller den enda riktiga stjärnan i gänget var väl Markoolio. Kanske inte för hans fiskeprestationer då, men han var kidsens favorit. Riktigt skönt att ha en sån kille som går in för fisket och sprider ordet för gemene man och alla potentiella superfiskare i dom yngre åldersgrupperna. Tråkigt nog så blev det såpass mycket kalabalik efter hans uppträdande att gäddshowen som skulle gå av stapeln på samma scen direkt efter fick ställas in. Fick trösta mig att få min fiskedagbok signerad av Martin Falklind iklädd i en kroppsstrumpa föreställandes en gädda. En overklig händelse egentligen då han till och med fick plocka av fenan han hade på handen för att kunna signera min bok (med fel namn…). Men shit happens, en bokstav hit eller dit spelar väl ingen roll

DSC_0529Andra fiskekändisar som sågs var bla: Svartzonker, cwc-Albin, Jörgen Larsson, Herr Broman, William Moberg, Niklaus Bauer och kanalgratisgänget, John B samt en Per Ola i gäddkostym.

DSC_0519Passade även på att förlänga min prenumeration med fiskejournalen för en billig peng samt plocka upp en gratiswobbler från subarugänget.. Gratis är gott, och ska göra mitt bästa för att fånga ett svenskt rekord med den. Jo, den tog på en wobbler i färgen Subaru.. Det vore väl något att skriva in i historieböckerna 🙂

DSC_0517Metebolagets hörna var en riktig höjdare. Kollade in lite tackel och hade ett bra snack där. Hoppas att många blev metefrälsta efter besöket. Metehörnan skiljde sig markant från dom andra montrarna med coola riggar, doftämnen och saker runt själva fisket som förvaring, stolar, sängar och shelters. Snyggt presenterat med generöst med plats och inte så igenproppat som dom flesta hade. Nu hade vi valt rätt dag (söndag) och det gick att röra sig något sånär, men hade inte velat vara i montrarna som var igenproppade med beten på lördagen med sina 8000 besökare. Pris för bästa monter går med bred marginal till Metebolaget!

DSC_0522Kanalgratis hade satsat stort med live-sändning med Bauer som band flugor. Mycket kids där. Detta kändes som den modernaste montern. Tror nog att nätet är fiskets framtid för film och dessa grabbar gör det riktigt riktigt bra! Hade kunnat ge mycket för att få vara där på fredagen för att se sista avsnittet av fly vs jerk live på stora scen. Men en dödsmetallkonsert med Death to all small ändå högre. En tanke som min vän Anton hade i bilen på väg hem kändes relevant. Varför heter den fly vs jerk då det jerkas allt mindre och mindre. Fly vs spinn kanske? Hursomhelst, logga in på kanalgratis,se och kolla in deras filmer helt gratis om ni inte gjort det ännu. Magisk sida! Hatten av för dessa hjältar som förgyllt så många vinterkvällar hemma hos mig! Dessa grabbar får pris för årets digitala insats!

DSC_0518Det fanns en del tankar, pooler och bassänger för betespresentationer, men denna tog första pris enligt mig. Här såg man på djupet, längden och på tvären hur olika beten skulle fiskas och hur dom såg ut under vatten. Häftigt även med stora fiskar som simmade omkring för att förstärka upplevelsen.

DSC_0523Det såldes mycket överallt, men fann egentligen ingenting som lockade mig till ett spontanköp. Det var mer gummi på den här mässan än hos en däckhandlare. Så att se lite klassiska skeddrag var nästan en befrielse. Betesbyggargatan var en höjdare, tog dock inga kort där av någon anledning?

DSC_0525Det som fanns runt själva fisket var mer begränsat. Tranås energi hade en fin monter, och ett kraftbolag som ställer ut på en sportfiskemässa måste ha gjort någonting rätt. Dessa har fattat poängen, och jag uppmanar samtliga att genast byta till just Tranås energi som el-leverantör. Besök deras hemsida, dom förklarar varför du ska välja dem mycket bättre än jag gör. Tranås energi får mässans hederspris enligt mig!

DSC_0527Fiskejournalen får nog priset för ”best in show”. Mycket beroende på denna man och för fiskets fortsatta levnad. Årets kostym går till Per-ola och herr Falklind som klädde ut sig till gäddor. Tråkigt bara att gäddshowen blev inställd i slutändan.

Årets ris går till montrarna som helt hade missat att detta var en mässa och bara sålde beten. Litegrann som att volvo ställer ut på bilmässan för att sälja av fjolårsbilarna. Maten var som alltid på mässor dyr och smaklös. Saknade någon som kunde ha sålt lite fiskarmat. Kaffe fanns ingenstans. Vill ni att folk ska stanna för ett snack, bjud på kaffe eller vatten! Priset för mässan var 160 kronor, så det var ingenting att bråka om. Prisvärt! Årets ros för alla som sålde kläder, det är riktigt schysst med fiskarkläder! Köpte bland annat en ge fan i våra vatten t-shirt, en mössa och polaroidsolbrillor. Mer sånt. Dock kunde kläderna vara lite billigare då vi betalar er för att göra reklam för era produkter. Att kvalité kostar förstår jag, men en vanlig t-shirt (av standardkvalité)med enfärgstryck får fan inte kosta 350kr. Billigaste jag hittade var 75 spänn, och det kändes mer rimligt för en vanlig t-shirt. Syns man så finns man, tänk på det när ni prissätter till nästa år.

Mitt betyg blir en stark 8 av tio möjliga. Så vi ses nästa år igen!

Tomba


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s