Metepremiären avklarad!

DSC_0580Då är man igång med metet. Kan inte säga att det blev någon succé, men det känns skitsamma. Vi åkte ut för att kolla om iden stigit upp i ån, även fast det kanske är lite tidigt ännu. Väl på plats så möttes vi av en å som stigit till det dubbla från förra sommarens pass. Att vädret skiftade från halvmulet till snöfall hjälpte inte heller. Strömmen var hård och vattnet kallt, så jag försökte hitta något litet bakström med lite lugnare vatten medans Saku tog sig nedströms. Jag tänkte att bottenmete med swimfeeder kunde vara melodin för dagen. Som bete körde jag luncheon meat i färgen röd och smaken krill medans saku satsade på mask.

DSC_0578Det blev ingen fisk för våran del, men bara känslan att ha äntligen kommit igång räcker långt. Förhoppningsvis så blir det att reka lite efter sarven nu i veckan och försöka klämma in ett göspass..

På tal om gös så körde vi årets första pass igår. Vattnet var 4,2 grader varmt och -2 grader i luften, så förutsättningarna kändes inte dom bästa. Det blev en gös för mig och en stor tappad gös för kusinen. Får vi bara lite värme i veckan så kan man väl börja räkna med att kunna få några så småningom. Än så länge så står gösen på djupare vatten och fisket känns svårt..

DSC_0588Nu ska jag börja planera för ett större inköp inför säsongen. Har tänkt en del på att uppgradera hela rullsortimentet för metet. Går och tänker på shimano aeroserien i storlek 2500. En grym allaround rulle för mete, jiggning och lättare spinnfiske. Prislappen ligger väl runt tusingen och jag behöver 4st, men vad fan, det är bara pengar. Sedan behövs det ett par nya spön, beten, mäsk i massor och en hel arsenal med linor och småprylar..

Nu vankas det bastu och ett par kalla öl. Följer upp med en ny (längre) blogg imorgon eller på onsdag..

Tomba

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s