Nattfiske efter sarv.

DSC_0685Så var man tillbaks. Får absolut inte gå lika lång tid tills nästa blogg. Men firmakryssningar, jobb, musik och fiske har tagit all tid. Lägg sedan till ett brinnande hockey-vm på det så förstår ni! Fiskat ett par pass efter sarv nu med lyckat resultat. Tyvärr inga megajättesarvar men mycket fisk i helt ok storlek. Saku tappade en stor fisk som vi misstänker var en sarv som borde ha varit i kilosklassen, men som vanligt så verkar dom stora sarvarna fortsätta gäcka oss..

DSC_0679Vi började passet med att mäska rätt basic med en blandning av löjkung och sutarkung. Just sutarkungen är en fin blandning som funkar riktigt bra för sarven. Löjkungen är en finare mörkare blandning som spricker lätt och bildar ett lockande moln. Då fiskedjupet på våran ställe för dagen låg runt metern så ville vi ha mäskbollar som sprack när dom träffade vattnet och bildade ett moln av ströbröd och partiklar som sjönk ner sakta. Vi hade i lite majs, och pellets samt boilies i olika storlekar och färger. Tanken var att dom större fiskarna skulle lockas att ta dom större beten som låg i mäsken och dom mindre sarvarna som man tyvärr inte kan alltid undvika skulle agera som lockbete för den större sarven. Vi har märkt att den större sarven verkar lockas till platsen av aktiviteten av dom mindre fiskarna. Men dom håller sig lite i bakgrunden och brukar komma fram med mörkret då den mindre fisken blir allt mindre aktiv. Vi riggade upp var sitt flötmete på mäskplatsen och var sitt bottenmete med nappalarm med större pellets och boilies strax utanför..IMG_20150513_185155Sedan riggades bivvyn upp och allt förbereddes innan det var dags att njuta! Måste säga att bivvyn (eller vad den nu kallas) är guds gåva till fiskaren. Saku och jag köpte var sin 60 tummare, men en tar med lätthet två man inklusive utrustning stolar och bord. En bivvy eller shelter är en stor parasoll med sidor som monteras upp på två minuter och fästs med tältpinnar. Den tar lite plats men det är det värt om man ska sitta en dag i regn eller blåst. Givetvis så blåste det en inte så hård men desto kallare nordanvind då vi var ute, men inne i skyddet var det hur mysigt som helst. En sån som jag har kostar runt 1700kr, men är värd varenda spänn. Köper du till en sk overwrap så blir bivvyn till ett tvåmanstält..

Vi fiskade med en stor mängd olika beten. Jag körde mina rödfärgade majs smaksatta med coconutslime med stor framgång. Dom verkar alltid fungera för sarven och mörten. Sedan varvades det med pellets i olika storlekar, majs,räka, boilie, fejkmajs, mask och lunceon meat i olika smaker. Det mesta fungerade men räkan och kokosnötsmajsen verkade gå bäst. Nästa gång skall det köras en del pop-up beten vilket blir nog en höjdare.

Flötmete körde vi med ett bottentackel med överbly. Dvs flötet blyades med mer bly än det kan bära. Sedan lodas djupet noga så att dom sista blyhaglen ligger på botten och flötspetsen är strax ovan vattenytan. Kommer nu en fisk och lyfter upp betet så lyfts flötet uppåt och drar fisken i betet så sjunker flötet. En annan fördel är att flötet driver inte iväg utan ligger still där du vill ha den. Nu ska sarven vara en fisk som söker sin föda uppåt, men den går precis lika bra att meta utefter botten..

DSC_0683Det lilla betesbordet jag använder kan verka aningen överdriven för den ”vanliga” fiskaren. Men sitter man en 8-10 timmar på samma fläck så är det väldigt skönt att slippa böja sig varenda gång det ska tacklas eller krokas av. På bilden är det bara kaffekoppen och snusdosan som saknas, annars är det vitigaste där. Beten, peang, cigg och cigarillerna när den där överklasskänslan drabbar en när man förstår hur jävla fint man har det ute vid sjön. Eller när det skall firas fångst av storfisk..

Linan jag använde var 0,16 nylon och kroken var en drennan specimen i storlek 12 som verkar vara lagom för sarven. Vi fick riktigt mycket mörtar och sarvar runt 400gram, men konstigt nog så ingenting så mycket större än så.. Nästa gång skall en större fisk fångas med 100% säkerhet! Imorgon är det tänkt att fiska lite efter id samt färna. Återkommer med resultatet i veckan!

Tomba

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s