pop-up prepp och hockeyfinal

DSC_0688Det blev tyvärr inget färna och idfiske idag. Det har regnat konstant vilket iofs inte räcker som anledning, men lägg kanada-ryssland hockeyfinal till det så har man all anledning att stanna hemma. Imorgon kväll är det planerat att jag och saku ska åka ut och mäska upp några nya platser för vårat fortsatta sarvfiske. Tanken är att hålla ett antal platser ”heta” och mäska med jämna mellanrum. Vi har haft en del problem med mindre fisk som stör vårat mete. Ikväll var tanken att jag skulle ägna en del tid åt att fixa lite nya tackel, men som vanligt så rann tiden iväg. Fick ett samtal om att det skulle repas dödsmetall, så det var bara att ta på sig trumskorna och åka iväg. Så där försvann en del tid. Väl i replokalen så plockade jag fram öronpropparna och då fick jag en idé om att försöka göra lite pop-up beten. Pop-up beten är just vad det låter, beten som är väldigt flytande. Man fiskar dom med flöte eller bottenmete, blyar ner dom så att dom sjunker till botten, lämnar en 5-15cm tafs från blyet beroende på hur högt från botten du vill att dina beten ska ”flyta”. Detta gör man av en mängd olika anledningar. Dom mest vanliga anledningarna är: 1: att betet sjunker ner i dyn eller leran på botten eller 2: att fisken inte söker sin föda efter botten.. en tredje anledning kan vara att ett bete som flyter över mäskplatsen sticker ut från mängden och lockar till hugg..

Allt du egentligen behöver till detta är ett par öronproppar, en sax och lite doft/smakämne. Jag valde att spruta in min booster i propparna vilket kanske är lite att ta i. det räcker förmodligen gott och väl bara att kasta i lite smak och propparna i en burk och skaka  lite.

DSC_0689Sprutan jag använder är praktisk till mycket. Du kan trycka i doftämnen i allt från (döda) betesfiskar till jiggar och olika beten för mete. Se bara till att förklara för tex din mamma eller fru varför du har en spruta i fiskelådan så man slipper missförstånd,

DSC_0690Väldigt basic egentligen. Öronproppar har den fördelen att dom flyter som korkar har en gul och fin färg, är billiga samt kan formas till en mängd olika former. Öronproppar kommer dessutom i en massa olika färger, så dom behöver inte ens färgas. Vi har haft bra fiske på fejkmajs gjorda i plast, så att tvivla på om detta fungerar behöver man knappast göra. En annan stor fördel med dessa fejkbeten är att dom inte blir uppätna av småfisken. Tanken är att en större fisk som kan ta hela betet tar den och då ska mothugget sitta där. Ska återkomma med resultat då dessa ska provfiskas i veckan!

Nu tillbaks till vm-finalen som verkar vara avgjord. En fröjd för ögat att se kanadensarna ge ryssarna en lektion i hockey!

Tomba


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s