Provfiske nr 2

DSC_0749Det blev en lång sittning på närmare 12 timmar med i fredags. Jag och min vapendragare Saku hade väldigt högt skruvade förväntningar när vi riggade upp bivy, spö och allt det andra. Vädret var för en gångs skull alldeles perfekt för sutarmete. Vindstilla och soligt. Kunde väl knappast bli bättre! Vi tog var sin plats med ca 30 meters mellanrum. Båda körde två spön för bottenmete och ett rörligare flötmete med sarv i siktet. Mäskningen tyckte vi att vi hade gjort så bra vi bara kunnat, och nu var det bara att sitta och vänta in fisken. Det började bra med ett par riktigt fina sutare som var och visade upp sig nära mina beten. Men efter 5 timmar började man misströsta. Inte ett hugg förutom en bäver som väckte upp oss när han bestämde sig att dyka mot linan. Då fick nappalarmet jobba. Som tur var så fastnade inte den och vi behövde inte drilla in en bäver mitt i natten. Men sedan efter 6 timmars fiske så fick Saku på en riktig screamer. Efter en inte allt för dramatisk drillning så gled den in i håven.. 57cm och 3080gram sutare.DSC_0757En sak som jag alltid har undrat över är varför alla fiskar alltid ser så små ut på bild? Fisken var smällfet och bred, men när det kommer till kritan så lägger inte kameran på ett par kilo… :(.

DSC_0760Nu började det genast kännas lite bättre. Sarvarna kom igång litegrann, men dom stora saknades tyvärr. Vi bestämde att köra på och se om vi inte kunde lura upp en till på morgonen. På min plats bubblade det frenetiskt och på grundflaken såg jag sutarnas fenor över vattenytan då dom gick och betade på mindre än 40cm vatten. Jag bytte taktik litegrann och satsade på en stor daggmask och flötmete. Jag kanske kunde kasta över sutaren och försiktigt dra masken till platsen där den åt. Efter ett par misslyckade försök så fick jag till slut sutaren inom några få decimeter från masken. Den högg nästan omedelbart och nu började det roliga. Jag hade endast 0,16 nylonlina på flötmetet och några blyhagel klämda på linan, och sutaren kändes fin. Tur för mig så var sutaren om möjligt ännu fetare än sakus fisk och gjorde inte någon jättematch mot mig. Så efter en stund låg den tryggt i håven.DSC_0761Min fisk var 5-6 cm kortare än sakus, men fet som en amerikan. Den tyngde ner vågen till 3020gram när vi dragit av för vågnätet. DSC_0766Man var inte den piggaste killen just då efter en hel natts fiske, men desto gladare. Nu hade vi fått lite kött på benen och fångat en del mycket fina sutare. Men trots allt så beslutade vi att inte satsa något mer på denna plats. Vi såg faktiskt fler och större sutare en bit bort och nu blir det väldigt väldigt spännande att se vad vi kan fånga där.. Trodde aldrig att den dan skulle komma då man beslutar sig för att inte fiska på en plats där dom tre första sutarna man fångar väger samtliga över 3000gram… Det ska planeras in en mäskkampanj snart och sedan fiskas lite mer, kanske i veckan, kanske nästa vecka.. Jag återkommer!

Tomba

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s