Halvtidsrapport.

DSC_0627Shit, vi är redan i juni, och det innebär mer eller mindre halvtid. Och jag som känner att man knappt kommit igång ordentligt med metet. Det har varit dåligt med tid och mycket jobb och allt det där vanliga som man ljuger om. Jag hade inte så otroligt uppskruvade mål för året då dom personliga rekorden blir ju svårare för varje år att slå. Men hör och häpna så har jag redan lyckats med konststycket att slå tre pb:n! Sutare, asp och lake. Och då räknar jag med nästintill 100% säkerhet att höja minst två stycken till. Nämligen ruda och karp. Det skulle innebära isåfall fem personbästa vilket är mer eller mindre en sensation. Och när jag tänker efter så borde jag lätt kunna förbättra färnarekordet och även sarvrekordet om allt går som jag hoppas på. Andra ”svaga” arter är id som endast ligger på blygsamma 2250gr. Braxenrekordet är ett skämt, men har inte riktigt några supervatten i närheten att satsa på.. Vi har funderat på att härdanefter att satsa mer på vissa få arter per år och försöka göra det riktigt bra än att fiska omkring efter precis allt på en och samma gång. Vilka fiskar det kan röra sig om vet jag inte ännu, men ruda och sutare borde ligga bra till då vi har en del nya spännande och framförallt ofiskade vatten att satsa vår dyrbara tid på.

853Planer för resten av året då? Vi har äntligen fått chansen att fiska lite karp, så det lär det satsas en del tid på. Det är någonting relativt nytt för oss och kommer att ta en tid att komma in i. men den tiden lägger jag mer än gärna ner. Sedan satsas det vidare på större sutare som vi nu kommit kontakt med. Har även ursjön i knutarna som det kommer att fiskas monsterrudor i. Vidare så har vi ett vatten för riktigt stor mört som vi ska försöka komma ner till. Där simmar det kilosbitar och bara väntar på våra beten. Sedan blir det en obligatorisk resa till norrland för öringsfiske, men denna gång ska dom metas upp. Sommarnöjet kommer att vara att dra id och färna på flytande bröd vilket är mer spännande än givande om man nu ska stirra sig blind på vikter. Men fiske är ju så mycket mer än toppvikter varenda resa. Sarven går att fiska till början av november, så den har man inte så bråttom med. Tycker faktiskt att september-oktober har varit dom bästa månaderna för sarv om man räknar med antalet större fiskar som kommer upp. Senhösten ska ägnas åt mete efter abborre, lake, ål samt asp. Förra året fick jag en del ål i november som bonusfångster vid abborfiske. Och hur skulle man kunna undvika dom i år? Gäddfisket får man ägna sig åt om man har tid över, och då helst med slowtrolling med betesfisk som är sakus paradgren. Men mitt gäddrekord har jag inga större förhoppningar att slå nuförtiden när man fiskar så lite efter dom. Likaså abborrsrekordet som är en av mina bättre om inte det bästa..

DSC_0763Tiderna förändras hela tiden, och inte alltid till det bättre när det kommer till fisket. Men just metet verkar vara på uppsving. Dels så verkar dom allt längre och varmare somrarna gynna metfiskarna. Nuförtiden så är det fullt möjligt att ha kalasmete en bit in i november vilket inte var fallet för 20 år sen. Sedan så har man bättre möjligheter att ta sig till bättre vatten samt tillgången till både pengar och nya häftiga prylar och beten har förbättrats dramatiskt sedan gymnasietiden på glada 90-talet. Det ser väldigt ljust ut på den fronten. Det enda som har försämrats är fisketimmarna vid spöt. Fullt normalt kanske, men ändå jävligt surt. Förr tänkte man bara vart man skulle fiska idag eller imorgon, nu tänker man mest på när man eventuellt kan klämma in ett fiskepass.. Dock för att se det positiva i misären så har man blivit bättre på att satsa på rätt fisk vid rätt tid och fiska i rätt vatten. Vi får idag fler och större fiskar per år även fast man fiskar kanske 10% av det man gjorde förr. Bloggen har även den tagit riktigt bra fart vilket är riktigt kul. Jag antar att jag är lite mer frispråkig och öppen än dom flesta i denna branch, men det bjuder jag på. ibland blir det bra, ibland inte, men jag gnetar på. Dela gärna och rekommendera för andra samt kom med önskemål så kan jag säkert göra detta ännu bättre. plus att det ska investeras i en riktig kamera så att bildkvalitén kanske blir bättre. Ska även försöka filma lite i framtiden och lägga ut här.

Höres snart igen med nya bravader!

Tomba


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s