Back on track!

DSC_0824Efter en vecka i studion samtidigt som man jobbade om dagarna samt ett midsommarfirande som avslutades på tok för sent, så känner jag mig som en hobbit. Inte direkt dom bästa förutsättningarna för ett fiskepass efter sutare. Men sedan kom jag på att fiske är ju avslappnande. Jag tänker gå emot mina principer och inte överanalysera allt och vara alldeles anal i detaljerna. Jag ska ta två spön med fejkmajs. Den ena med coconut och den andra med snigeldip. Sen kastar jag ut skiten och bara väntar. Skulle sarvarna visa sig så har jag laddat upp med ett tredje spö för flötmete. Det är inte så att man annars är överaktiv vid sjön, men denna gång så känns det väldigt suddigt i skallen och nu ska jag passa på att njuta lite extra. Prio ett läggs på mackorna, kaffet, godiset och kläderna. Det ska kännas bekvämt i bivyn inatt. Jag hoppas nästan på lite regn, för då har man ju ingen anledning alls att överhuvudtaget resa på sig. Jag har en fin känsla för detta faktiskt. Inatt blir det fisk!

DSC_0762Som tur är så har Saku hållit vattnet varmt under tiden jag varit borta. Det har mäskats och observerats, så läget är under kontroll på den fronten. Jag tänkte lämna det gamla sutarstället där dom tre sutarna vi fick vägde samtliga över 3000gram. Det låter som vansinne, men man måste våga gå all in ibland om man ska vinna stort. Min plan är att försöka fiska lite djupare och längre ut för att försöka nå dessa sutare vi sett visa sig där. Eventuellt så kastar jag ut lite med spudden, eller så får jag försöka vara lite mer aktiv med stora slangbellan. Jag tror att det kan ha sina fördelar att fiska längre ut. Fisken känner sig lite lugnare därute än precis vid dina fötter. Mer än en gång har man ju skrämt bort stora fiskar då man klantat sig eller tappat någonting tungt på marken. Att jag väljer att köra med två helt olika typer av smak på mina beten är mest av testskäl. Så länge det fungerar med ”goda” dofter som jordgubb, kokosnöt och tutti frutti så kör man ju hellre med dom än några som luktar skit. För folk som aldrig luktat på snigel-dip så kan jag försäkra att det inte är någon angenäm upplevelse. Men funkar det så är det smällar man får ta..

Ska passa på och studera fiskarnas rörelsemönster. Sutarna vid sjön verkar ovanligt vakglada och det blir intressant att observera fiskarna en natt. Senast satt vi ju på ett helt annat ställe och såg från avstånd att det vakades mycket just där. Vi gick sedan dit på morgonen och såg en hel del större fisk. Nu ska jag sitta där och fiska ett pass innan jag bestämmer mig för en mer exakt fläck att satsa på. Jag anar även att leken för sutarna är väldigt nära nu, så detta kan vara sista chansen att fånga en riktig feting. Vi får väl se..? Återkommer med resultat imorgon.

Tomba

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s