Hur gör vi nu?

DSC_0877Det blev en lång natt för oss. Klockan 04.30 tror jag att vi bröt upp. Jag vet inte riktigt vad som hände, till en början så var sutarna framme och vi såg ett tiotal fiskar som var framme och bökade bland mäsket. Jag hade ett par hugg på bottenmetet men av någon anledning så fastnade inte sutarna. Vi var inte oroliga för det utan kände oss säkra på att det skulle bli ett fläskfiske utan dess like.

DSC_0876 DSC_0875 Vi körde två bottenmeten var samt varsitt flötmete för prickskytte. Då platsen vi fiskade på är väldigt vädigt grund med ca 50cm vatten som mest så körde vi med method feeders. Platsen har sån där grön geggamoja på botten som fastnar på linor och krokar, så du vill verkligen att betet ligger stabilt på plats och inte rör sig omkring och samlar upp en massa skit. Betet var fejkmajs med antingen snigeldoft eller kokosnötsslime.

DSC_0868När mörkret sedan föll så slutade all aktivitet. Vi varken såg eller kände några fiskar. Natten var även riktigt kall och dimmig vilket inte verkade hjälpa alls. Vi bestämde oss ändå att avvakta tills morgonen vilket ofta är den bästa för sutarna i våran sjö. Och mycket riktigt så kom dom fram med ljuset. Men det var ändå ett gäng väldigt försiktiga sutare. En fisk bestämde sig att hugga på mitt bottenmete, och jag hann bara se en rusning i det grunda vattnet innan fisken släppte, Hann inte ens fram till spöt.. Det såg ut att vara en bättre sutare vilket inte heller hjälpte mitt sinnesstånd..

DSC_0888 DSC_0893  Vi bestämde oss att bryta upp och höll på att packa undan när Sakus flöte helt plötsligt började leva. Ett snabbt mothugg och en kort drillning senare så fick vi till slut en. Det var en snygg fisk, kanske inte sjöns största, men ändå en fin bit på över 2 kilo. Flera av fiskarna vi såg verkade betydligt mycket större med flertalet säkert över tre kilo. Men detta verkade helt enkelt inte vara våran dag..DSC_0895På något sätt så kändes detta som det sista sutarpasset för ett tag. Eller åtminstone den sista av dessa ”satsningar” med mäskkampanjer och allt. Leken står vid dörren och därefter så ändras allt för våran del. Visst ska det fiskas sutare där, men kanske kortare prickskyttepass då man kan knalla utefter sjön med ett enkelt flötmete och försöka pricka ätande sutare i någon av vikarna. Det är ett häftigt fiske då du nästan alltid ser fisken som äter precis vid ditt flöte. Man står där och svär hur det kan vara möjligt att fiskjäveln inte hugger på masken som ligger där 5 cm från munnen. Men rätt som det är så dyker flötet och sedan bryter hela helvetet löst.. Oslagbart!

Snacket gick att det ska köras efter id och färna med flytande bröd i veckan, alternativt kanske ett karppass? Helst både och! Nu när semestern står vid dörren och vi går in i sommarmånaderna så får man rikta in sig på några nya arter. Det blir fiske efter ruda, id, färna samt karp i första hand. Mot höstkanten så får man rikta in sig mer på mört, sutare och sarv som verkar vara fiskbara fram mot början av november.. Återkommer i veckan med nästa rapport, då förhoppningsvis med bilder på nya storfiskar! 🙂

Tomba

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s