Fast i sarvlabyrinten

DSC_1003Då var det dags för ett klassiskt sarvpass igen. Fast denna gång med inga större förhoppningar, utan bara ett trivsamt kvällsmete. Fast så jävla trivsamt blev det inte då man mitt i fisket drabbas av tandvärk.. Som om den 30 gradiga värmen inte varit tillräcklig.. Men synd att klaga när man ändå faktiskt satt vid sjön med spöt i högsta hugg. Nu visste vi ju exakt vad det skulle bli för typ av fiske redan innan vi åkte. Det skulle bli ett köttfiske utan dess like då sjön är överfull av sarv i 100-300 gramsklassen. Sedan har du mycket större individer, men att lura dom bland tusentals andra och mindre sarvar brukar vara lurigt.. Men nu skulle ju vi inte ha årets specimenresa utan ett slappt och trevligt kvällsfiske utan några större krav på varken oss själva eller kvalitén på fisket. Saku körde ett flötmete i botten med överbly och jag med ett vanligt flötmete strax över botten samt ett bonusspö längre bort med flytande fejkmajs. Method feeder fiske för överklassen tänkte jag på när jag kramade på rejält med mäsk på feedern. Tre kast med den och det är färdigmäskat för ikväll tänkte jag,,

DSC_1001 Nu vet jag inte hur medelsvensson använder sina method feeders, men lika bra att fläska på rejält då hela sjön är full av fisk. Dessutom så körde jag med flytande fejkmajs, så det kunde ju lika gärna ligga rejält med mäsk under den resonerade jag..  Vi körde rejält med mäsk denna gång. Inga snålwernerfasoner, utan nu skulle det finnas mat till alla. Första kastet och innan flötet hann räta sig så åkte den iväg. Jahapp, det blir en tuff kväll tänkte jag. Tjugo kast och tjugo sarvar senare så började man bli lite trött. Det vakade mycket och vissa av sarvarna var riktigt fina. Så nu började jag smida planer för hur man kunde sortera ut dom större sarvarna. Flytande bröd var uteslutet då varje gång vi provat det så har vi fått måsarna och/eller änderna på oss. Större beten givetvis, och då helst beten som dom små inte smular sönder. Typ pellets eller boilies, alternativt fejkbeten. Saku riggade till pellets och jag gick från majs till fejkmajs på flötmetet. Nu blev det genast lite lugnare.

DSC_0998Efter en stund så börjar nappalarmet skrika och kvällens första godkända sarv fångas. Fram mot elvahugget så börjar dom mindre sarvarna sakta bli allt mer inaktiva. Vi fångar några mörtar med någon halvkilos som topp, men knappast någonting att skriva hem om. Helt plötsligt så dyker Sakus flöte och han sätter in mothugget. Nu är det en finare sarv säger han, men glädjen blir kortvarig då vi snart märker att det är en sutare som sugit i sig betet..

DSC_1006En stund senare fångar Saku dock en finare sarv som får runda av kvällen/natten. Det kändes ändå helt ok på alla sätt och vis. Förutsättningarna visste vi ju. Det går 100 st småsarvar på en stor, och för att dra rätt sarv i tombolan så måste man fiska med större beten och försöka vara lite konstruktiv. Det borde nog lösa sig mot höstkanten då fisket efter sarv är absolut bäst.. Och ibland så är det faktiskt riktigt skönt att bara nöjesmeta och slippa bära med sig tusen kilo med utsrustning.

Nu blir det ett besök hos doktorn för att hämta penicilin, sedan så får jag förmodligen ta det piano i några dagar innan jag kan börja köra på igen. Ruda och karp gick snacket tydligen!

Tomba

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s