Blows like the wind..

DSC_0771Det här med bra väder under fiskepass höll i sig så pass länge att man hade hunnit glömma bort hur det allt som oftast har varit när vi har fiskat. Moder natur gav oss en bra vår och en fin sommar, men nu är det slutdaltat. Dom tre senaste passen har vädret varit uselt. Regn och som igår stormblåst. Ingen höjdare när man tänkt fiska sarv. Av någon anledning verkar sarven dra sig undan vid hård blåst. Inget undantag igår heller. Ytmäsket blåste åt helvete och spötopparna fick hållas under vattenytan..   DSC_0766

DSC_0765Jag var en stund nöjd med livet under gårdagen. Mitt mäsk såg lovande ut och mina boosters skulle vara löken på laxen. Jag hade riggat upp två bottenmetspön och ett flötmete. Ena bottenspöt skulle fiskas med en tio millimetersboilie på kort tafs och den andra hade riggats med flytande fejkmajs på lite längre tafs. Körde med red scoopex på boilien och kokosnöt på majset bara för att inte lägga båda äggen i samma korg. Flötmetet var uteslutande majs i olika dip.

DSC_0768Hela kalaset kryddades med en method feeder. Perfekt med mäsk som sakta flyter mot ytan precis under flytande majskornet. Och inte var det något fel heller, det var bara att sarvarna inte högg.

DSC_0769Jag kände mig dåsig och svag när jag till slut satt där bakom mina spön. Var orolig över att man dragit till med  influensan, vilket bekräftades imorse när man klev ur sängen. Det blåste kallt och hårt, och våra förhoppningar om ett givande sarvfiske var minimala. Vi mäskade upp platsen efter konstens alla regler och började fiska. Efter en stund började dock mitt flöte dansa. Mothugg och kort drillning, sedan var kvällens första mört i trehektosklassen ett faktum. Som om det inte var illa nog..

DSC_0776Det är givetvis en monumental mardröm när ett stim mörtar i 300-600 gramsklassen invaderar mäskplatsen. Varje kast levererade en ny mört och sarvarna lyste än så länge med sin frånvaro. När det till slut efter ett par timmar och hundra mörtar senare började skymma såpass att starlitesen monterades på så kom äntligen den första sarven. Mörtarna lugnade sig betydligt och våra förhoppningar steg mikroskopist..

DSC_0775Bottenmetsspöna hade fått vara ifred en stund då dom låg utanför mäskplatsen, men helt plötsligt så avbröts lugnet av nappalarmet som fick tokspel. Något hade slukat boilien och rusade med feedern i släptåg. Jag lyfte spöt och linan brast. Vad i helvete? Hann bara känna någonting tungt innan festen tog slut. Typiskt, detta har aldrig hänt förr, men det ska hända precis här och nu.. Jag sket i att tackla nya tackel mitt i natten, det fick vara. Efter en stund och några kaffekoppar så fick jag till slut på en sarv i halvkilosklassen, men då strulade kameran. Jag som lovat bättre bilder till bloggen och allt.. jag släppte tillbaks sarven och chekcade igenom inställningarna på kameran. Jajamensan, allt så fel som det kunde bli. Tog några provkort och nu funkade den som den skulle. Ok, nu vet jag det till nästa nattpass.

DSC_0781Det börjar bli en tradition att runda av med ett suddigt nattfoto. En konst det med. Jaja, bara att glömma hela passet, kameran, influensan och allt skit och sikta framåt. Vi smidde lite planer till hösten som förhoppningsvis kan bli verklighet. Lite färna och andra ”panikarter” när man ligger i skarven mellan sommar och höst. På onsdag ska det hämtas nya metprylar inför hösten, och det blir en laddning som heter duga. Samtidigt så ska det testas lite sängar och andra framtida inköp. men mer om det på onsdag. Nu ska jag krypa ner i sängen och fira min sjukdomsbild med en dr pepper samt lite lössnus.

Tomba


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s