Nytt år, nya dofter.

DSC_0114

Inne i mars månad redan och det rycker i metarhjärnan. Snart är det realistiskt att åka ut och förvänta sig att fånga något. Under vintern jag köpt på mig ett lager av nya saker som ska testas, och Saku har gjort likadant. Båda har smitt sina egna planer och denna säsong ska rubbet testas och analyseras. Varje pass ska ha en given taktik som vi ska hålla oss till. Det handlar om allt från mäskning till beten och metoder. Jag ska förklara:

Fördelen att vara två är att ha två hjärnor att bolla idér mellan. Varje pass ska ha en plan som sedan bör uprätthållas ända in i mål. Saker som dofter i mäsk, mängden mäsk och typ av mäsk tex. Prova lite olika upplägg från gång till gång för att finslipa metoderna. Ger vi båda ett visst bete tid på ett bonusspö tex så behöver ingen få panik att den andre drar fisk efter fisk med majs medan du själv drar dött med en snigel i vaniljsmak. Tanken är att inte tävla mot varandra utan att som ett lag faktiskt försöka fiska det bästa vi kan. Väljer vi att båda ska köra bonusspöna med tex boilies efter sarv så kör vi det ända in i kaklet. Sedan utvärdera resultaten. Hade den ene bättre resultat än den andre, varför isåfall? Vilka beten gav bäst med fisk? Färger, lukter, storlek tex. Är detta någonting att satsa vidare på eller ska vi försöka något annat bete eller metod på bonusspöna vid nästa pass? Försöka vara lite metodisk med andra ord..

I torsdags besökte vi Metebolaget i vanlig ordning. Det köptes en hel del nya saker som ska testas i år. Här ett litet axplock och lite tankar om grejorna såhär innan jag provat dom.

DSC_0116

Mäsk är som vanligt en djungel av mjöl i olika former. Jag satsar vidare på dynamite baits mäsker som jag funnit väldigt bra. Både i konsistens och innehåll. Det är inga stora överraskningar som gömmer sig här inte. Varken negativa eller positiva. Man vet vad man får och hur man använder sig av dessa. Köpte mest söta blandingar men även någon med Halibut hemp som jag hade tänkt att prova i swimfeedern. Jag gillar att DB,s mäsker är så fina utan en massa skumma partiklar som flyter eller klumpar sig. Det är väldigt enkelt att preppa dessa mäsk själv och tillsätta det man vill tillsätta.

DSC_0115

Northern baits mäsk har jag aldrig kört med, och dessa ska utvärderas och testas i detalj. Sedan ska jag i år börja använda mig mer av stickmix. Både för karp och fiskar som sutare, brax och även mört. En sann doftfreak som man är.

DSC_0119

Mainlines stickmix liquid och syrup ska få chansen att bli årets nya märke i min värld. Har inte testat mainlines produkter alls egentligen då jag inte haft någon anledning, men i år ska jag prova. Satsade på lite trevligare dofter denna gång men stinkarna finns redo i väskan om det skulle behövas att tas i med hårdhandskarna..

DSC_0117

Det jag ser mest fram emot att prova är kordas GOO. Både för pva bags och krokbeten. Köpte två nya bait smokes att preppa mina beten med. Nästa månad ska power-smoken inhandlas. Det är det som gör den riktiga rökmolnen i vattnet. Jag har väldigt stora förväntningar på detta. Inte bara för karpen utan en mängd andra arter i åtanke. Tex sutaren, rudan och sarven ska få känna på detta i år. Googla upp detta på youtube för guds skull och se med egna ögon hur häftigt detta ser ut i vattnet.

DSC_0113

Sedan har man tagit steget fullt ut och investerat i en karpsäng. Jag säger karp då detta är förmodligen det enda fisket som jag ska använda sängen till. men går givetvis att användas vid samtliga längre pass där du sitter/ligger inaktiv. En given pryl för alla bekväma människor. Går även att användas som extrasäng vid otrohetsskandaler istället för den klassiska soffan..

DSC_0118

En lite större mäskbalja blev det också. Perfekt att bära mäsk med och bära hem soporna från fisketuren. Eller att använda som stinkbag för våg eller håvnät tex. En liten med rätt smart detalj många kanske missat. Man slipper ha en massa skit i sin väska.

DSC_0120

Nej, det är inte en tidig julklapp för tjejen utan en feederrest som ser väldigt smart ut för rinnande vatten tex. Men med lite stickmix så kan den väl användas till annat med?

DSC_0121

Sist men inte minst en hoodie från trakker. Jag har en sedan tidigare och kan ärligt säga att jag aldrig haft en skönare hoodie i mitt liv. Varken för fiske eller privat. Den är dessutom rätt snygg utan en massa jävla reklam runtomkring som får en att se ut som en clown. Rekommenderas verkligen!

Det blev en massa annat också, men ingenting sådär tokintressant som man skryter vitt och brett med. Jag gillar att under vintern forska lite i olika prylar och skissa fram en liten plan på vad som ska användas. Av det jag testade förra året så kommer förmodligen hälften att få följa med medans hälften får man försöka bli av med under mindre seriösa former av fiske. För varje år så får man en klarare bild av vad man behöver och gillar att använda. Det blir sällan några totalomslag i metoder utan mer finslipning av det man redan använder sig av.

Som en liten bonus så fick jag av John typ samtliga årgångar av fiskejournalen upp till 2000 talet. Vilken lycka! Äntligen så har man dessa pärlor igen. Det bläddras febrilt och läser med stort intresse. Det var verkligen bättre förr om man gillar mete!

Återkommer imorgon med en liten story från gamla goda tiden.

Tomba

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s