Påskjävel!

20170414_172309

Vad jag vet så har jag aldrig haft något lyxfiske kring påsk. En och annan gädda har väl kommit upp ibland, men nu så fiskar man ju inte längre gädda på det sättet.

Förra helgen var jag tvingad till att delta i en fisketävling. En gäddfisketävling dessutom. Samtliga av mina farhågor sannades. Det var uselt fiske. Hundra män som såg ut som levande reklampelare stod där vid bryggan brevid sina lyxbåtar och väntade intensivt på det som skulle bli mitt livs längsta timmar. Mellan 08.00-17.00 skulle det jerkas, kastas gummibeten och åkas båt. Halva tiden hade räckt gott och väl. Jag laddade som tur var med både öl och korv, samt gassolkokaren. Dessa kom väl till pass då gäddorna var mitt i leken.

Till min stora förvåning så kom vi bra till i tävlingen. Vi hade fyra godkända då de flesta verkade ha bommat nästan helt eller fått någon enstaka. Tävlingen skulle sedan till min stora besvikelse avgöras först på hösten dit man skulle ha blivit tvingats att delta med vår finfina resultat med wippspinnare och atomdrag. Dessa gäddor skulle man ha haft med sig till hösttävlingen. Men så gjorde man helt sonika om reglerna efter att den första tävlingen avgjorts, med motiveringen att det ”är lika för alla”. Lika märkligt som skönt. Nu slipper jag delta någonsin igen.

Hursomhelst, det skulle gassas i det fina vädret i påsk. Fiskas karp och badas i samma sjö där gäddtävlingen ”avgjordes” för mindre än en vecka sen. Nämligen Hjälmaren. Så kom vintern igen. Snöfall och tio minusgrader på natten. Jag gav upp tanken om någon övernattning vid karpsjön, men passade på att bada åtminstone. Det var sådär..?

Så vi drog till ån med Saku för lite mörtmete.

DSC_0082

Ån såg lika inbjudande ut som en ospolad toalett. Lågt vatten och ingen ström alls. Inte ens dom senila kärringarna var ute. Det nappade väldigt dåligt för mig, något bättre för Saku. Men det spelade ingen roll. Vi snackade om våra planer och rekade platser för abborsfiske. En stund senare kom den lata katten. Som vanligt så sket han i att hoppa över staketet som katter gör, utan gick runt. Han nosade lite på oss, försökte hugga på våra swimfeeders och tuggade lite på Sakus bankstick innan han gick till majsburken och tog en liten förrätt..

20170415_172734

Sedan så la han sig i håven och latade sig. Efter en stunds meckande så fic Saku igång sin fläck på djupet så katten kunde få sin mört. Han är inte som den gamle tjockisen skabaren som vi matade till imponerande fetma under årens lopp. Första mörten smet, men den andra fick han tag i och drog med mörten i munnen till en närliggande buske och åt upp den.

DSC_0094

Nöjd efter maten så kom han tillbaks och la sig i håven för att sova.. Det hände inte så mycket efter det. Någon småbjörkna och lite mörtar blev dagens facit.

 

Idag vaknade jag sent och drog på dop. Det är ungefär lika roligt som att drabbas av brock. Men efterminglet var bra och man fick lite mat som plåster på såret. Ungefär samtidigt så drog Anton som drabbats av gäddfeber en efterlängtad pb på 115cm förleksgädda. En grym fisk som inte hade kunnat komma mer rättvist. Han har gnetat hårt för denna fisk, och fått en lång radda fina gädds i år! Stort grattis, men tro inte att den är värd någonting om två veckor då vi ska fiska gös från min båt :).

IMG_3090

Nu sitter man här i kallingarna och dricker några öl. Livet känns ändå helt ok. Jag har inte speciellt bråttom till fisket. I år så ska det metas efter vissa få arter med några målsättningar. Sutarna i våran sjö skall kartläggas, sedan så vill jag ha en stor karp, en stor färna och göra ett ryck med rudan. Jag planerar för nattfiske efter färna, ett fiskesätt som garanterat ger oss fiskar om vi löser gåtan runt tacklen. Det ska fiskas lite gös, lite sommargädda, metas ål (lagligt givetvis) och kanske drar jag med på en vansinnesresa till lapphelvetet? Jag hinner meta..

Några rader kring Swedish anglers: Har fått väldigt mycket mail och alla möjliga kommentarer kring mitt engagemang i sidan. Många har varit oroliga att jag blivit seriös och är sponsrad. Det är givetvis inte sant. Tänk till nu, vem fan skulle sponsra mig?

Seriös? Ja, sidan kommer att vara seriös och proffsigt skött. Men då blandar man ihop swedish anglers och semispecimen. Min blogg kommer inte att ändras till någon reklamfylld koloss där man endast skriver när man fångat något stort. Den kommer att vara precis som vanligt vad som kommer till språk, innehåll och utseende.

Swedish anglers ger mig chansen att skriva om det jag själv hade velat läsa om. Intervjuer med intressanta personer och om andra coola saker. Tex så kan man skriva en artikel om härsjön, vad som hände då och vad som hände sen? Den typen av artiklar. Men då måste man ju ha någon form av lägstanivå till vad som kommer till språk och kvalité. Som ni säkert förstår. Och vi behöver tips på olika artiklar ni vill läsa. Kom med era förslag redan nu!

Sidan kommer att bli en plattform för ALLA metare att dela med sig av sina bloggar, bilder, åsikter och vad man nu vill ventilera. Vi fyller på med tävlingar med priser, artiklar, reklam (ja reklam) för vad som finns att köpa för tillfället och om nyheter. Vi har själva velat göra så för det finns ingenstans att läsa om detta. Vi får ingenting för det, inte en krona, tvärtom, det kommer att kosta oss tid och pengar. Se det som en musiktidning, reklamen för band som släppt nya skivor, eller festivaler som kommer är reklam, men intressant sådan. Det är den typen av reklam vi vill lyfta upp. Tex att bosses boilies har ett kalaserbjudande för 10 kilo boilies för 50 spänn. Eller att något nytt och spännande kommit ut på marknaden. Vi kommer inte att dela ut reklam som säger, besök bosses boilies, eller köp bosses boilies. Det är en viss skillnad tycker iallafall jag. Annars så hade vi inte gjort det.

Vi kommer att göra recensioner av meteböcker om såna släpps. Det är lika mycket reklam det. Vi kommer att tipsa om metesjöar om folk vill att vi puffar för dom. Samma sak där.

Jag vet att jag är fel person att försvara reklam, men hoppas att ni fattar att det är informativ reklam vi ska syssla med, och alla som har något att komma med ska få synas. Vi metare måste kunna enas om vi ska lyfta detta med mete till en ny nivå som ger oss större chanser i framtiden och förhoppningsvis får oss metare att binda nya kontakter med varandra. Det är alltid nån jävel som får ont i f###an av bara själva tanken av förändring och börjar gnälla redan innan man läst en endaste rad. Själv har jag efter att ha börjat blogga fått så sjukt många nya ”vänner” och jag är bjuden till de mest udda platserna att komma och meta av. Det är sjukt roligt att folk messar och skriver att det är bara att komma, du kan bo hos mig, jag visar platserna osv.

Men 99% av alla kommentarerna har varit endast positiva och stöttande! Tack för det!

Nu ska jag fortsätta att dricka öl och slå på en fiskefilm. Imorgon ska jag rensa avlopp här hemma. Jag lever en dröm!

 


En reaktion på ”Påskjävel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s