Våren som byggdes bort..

DSC_0768

Jag brukar alltid summera lite olika tidsperioder här på bloggen. Nu känns det som att det är hög tid att summera bort hela vårhelvetet.

Ni unga människor, läs noga för jag kommer att ge er tips som kommer att vara guld värda. Köp aldrig ett hus, fixa aldrig en tjej och kan ni så undvik att jobba. Tre bra tips att få det vi människor kallar för livskvalité. Att köpa ett hus för att sedan ”designa” det efter sina egna önskemål är ett rent helvete. Det går ut på att tjejen väljer ut vad som ska göras, när det ska göras och framförallt när det ska vara färdigt. Man kan kyssa sina fiskepass hej då och förbereda sig inför krig. Vad du än gör från denna punkt och framåt kommer att vara helt förgäves. Det kommer att bli fel i vilket fall som helst. Jag är ingen byggjobbare, eller jo det är jag. Jag jobbar på ett bygge, men det innebär inte per automatik att jag älskar det. Inte fan har en patolog några lik liggandes i källaren så man kan skära lite på helgerna. Ungefär samma sak. Att bygga, vad det än är, är skittråkigt. Att vara händig, vilket jag inte är ut i fingerspetsarna, måste vara det värsta som finns. Det innebär i stort sett bara mer jobb. Slita ihjäl sig i fem veckor bara för att få skryta på fyllan till sina kompisar hur jävla bra altan man byggt. Vem bryr sig, inte jag.. Det finns folk som man kan anlita till såna här grejer. Jag jobbar på mitt jobb, gör någonting jag kan för att dra in lite kulor. Sen anlitar jag nån som kan bygga vad som nu ska byggas för mina pengar, och drar och fiskar medans det byggs. Sen kan jag skryta på fyllan hur stora fiskar jag fått. Det skulle alla tjäna på.. Men av någon anledning så ska det göras själv? Det finns ingen prestige i att flytspackla ett badrum, det är endast ett bevis att du inte skött skolan som du skulle ha gjort. Hade man varit smart så hade man ägnat lite tid på att få en vettig utbildning när det begav sig. Men nej, jag satt och metade mört vid eskilstunaån och hoppades på att slippa sommarjobba..

Jaja, skitsamma. Nu har jag gjort klart badrummet och sett på när folk som kan fixat vår pool. Så förhoppningsvis så ska jag få lite mer tid för fisket.

Som vanligt så skulle det fiskas lite gös. Det blev ett pass. Resultatet var klent med 10st mindre gösar och nån abborre samt gädda. Sen skulle det spacklas nåt skit och gösarna fick vara ifred..

Våren inleddes med mörtmete i februari. Det blev ingen vårflod i eskilstunaån, så det blev inga mörtar att nämna.

Sedan så skulle det fiskas efter karp. Jag har suttit ensam i källaren och preppat boilies och vårdat dem ömt. Vänt den två gånger om dagen, öppnat locken till burken och sett på utvecklingen och inhalerat aromerna. Drömt mig till sjön och hört larmet pipa och spolen skrika. När det blev dags så förlades sjön med fiskeförbud. Jag snurrar fortfarande mina boilies, i ren desperation medans målarfärgen torkar och innan nästa lager ska strykas på..

DSC_0099

Jag köpte en gummibåt av brorsan. Jag la den i garaget. Tjejen har inte sett den ännu. En stor sak med durkbotten och hela skiten. Hon kommer att få tokspel. Vi rensade ur garaget bara nån vecka sen. -Vad fint det blev, sa hon när vi var klara. Nu ligger båten där i all sin prakt och upptar all plats. Hur fan ska jag snacka mig ur detta? Jag drömmer att jag och Saku sitter i båten och drillar storgäddor medans jag staplar ved i förrådet. Veden jag ägnade en helg att klyva. Vi värmer inte ens med ved, vi har bergvärme. -Bra att ha, sa tjejen..

Sutarsatsningen lyser med sin frånvaro. Det har inte funnits någon tid. Det vi metat är några pass efter färna. Under första resan så förlorade finland mot frankrike i hockey med 5-1. Oväntat, men inte lika oväntat som att kylskåpet gick sönder. Det nya vi fick av tjejens morsa.

Andra och tredje passet efter färna gick bättre, oväntat bra faktiskt. Inte lika bra som med kylsåpen. Det nya electroluxkylskåpet vi köpte för 10.000 kr från mediamarkt tappades bort i frakten och försenades med tre veckor. Tjejen plockade ut mina öl och mitt snus från lillkylskåpet och la in maten där. Det blev varma öl under en tid. På tal om värme, den kom med besked. Trädgården är torr som en kotte och det är bevattningsförbud. Samtidigt så ligger man på knäna och rakar poolbotten medans man dricker varma öl för att inte svimma. I samma veva levererar mediamarkt kylskåpet. Jag packar upp den, drömmer om kalla öl. Nån idiot har kört på den med trucken, den är tvärpaj. Mediamarkt strular om återbetalning. Jag ska dit nån kväll och mörda dom..

DSC_0772

Åkte till vår andra å för lite avkoppling i onsdags. Nu så hade vårfloden kommit. Det gick inte att meta normalt och färnorna var som bortblåsta. Ronnie som aldrig metat färna fick ta den som tog brödbitar. Jag fick en skaplig mört av misstag. Nästa dag skulle det köpas ny kylskåp på elon. Sedan kom ålarna och förstörde fisket. Ål överallt.. Jag var ändå nöjd. Nöjd över att Ronnie fått en färna och för att jag fick en fin mört. Men mest av allt för att få kalla öl igen. Vi åkte till elon nästa dag och köpte en Whirlpool för 9000kr. Kommer hem och ”installerar” skiten efter att ha burit ett kylskåp upp för trappor för tredje gången på mycket kort tid. Kylskåpet är paj.. Bara att konka dit den och konka hem nästa. Funkar inte denna så ska jag dit och våldta dem på elon efter att ha mördat nån på mediamarkt först..

DSC_0775

Om, jag säger om, kylsåpet funkar och pooljäveln inte kollapsar medans jag fyller den med 55.000liter vatten under rådande bevattningsförbud så ser det ut att kunna bli ett liv här framöver..

Men kul ändå att man har dragit igång en metesida så man kan se hur andra metar. Man blir ju genast mycket mindre fiskesugen då…

Tomba:


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s