#Fiskelycka.

20170727_183042

Jag bläddrar genom de bilder jag knäppt under året. Det är många saker man hunnit glömma märker jag… Som tur är. Visst finns det bilder på en del fiskar man fångat, men de flesta talar sitt tydliga språk. Det har gått sådär. Helt klart så låg mina målsättningar högre än så här. Men det spelar ingen roll så länge man har haft roligt och sluppit tjejen. Vilket är det huvudsakliga syftet för oss alla som metar. En fiskeblogg drivs som oftast på ett visst sätt. Man publicerar något när man fångat något stort. Sedan så beskriver man fångsten endast i förbifarten. -En fin karp blev det också, 17,3kg. Och så fortsätter man skriva om riggar.. På så vis blir man lite mer proffsig. Det hade inte blivit så många bloggar för mig i år om jag hade anammat den livsstilen. Men vad fan har man egentligen gjort under året? Rätt mycket faktiskt. Men ingenting som ni är intresserade av. Men ni får läsa skiten iallafall.

JANUARI.

20161210_100054

Januari i Eskilstuna är en bister tid. Ån ligger under minst en meter is. Inget mörtmete då. Så man bygger snökukar ute på gården. En fin grej är att den slaknar när det blir töväder. När ollonet når marken, då brukar det vara läge för att börja pula med riggarna.

FEBRUARI.

20170605_113856

Hela syftet med att göra riggar är att man får en bild på instagram. Som en varning att man är på g och snart så får ni se på fan! I själva verket så band jag inga riggar. Jag sorterade bara om i lådan..

MARS.

20170429_194643

Man tar de klassiska ”jag är finne och badar i isvak” bilderna som man postar på nätet. Sedan så åker man ut o misslyckas med att fånga en färna. Man andas en optimism som redan nu är dödsdömt. Innerst inne vet man det, men man hoppas på att detta kommer att bli ditt år..

APRIL.

Man blir indragen i en gäddtävling. Man sitter i startfältets minsta båt och ser på män i reklamkläder ljuga för varandra. Man undrar var de får dessa stora klistermärken ifrån och varför dom envisas med att intala för varandra att detta är roligt? I ren trots fiskar jag en mikroskopisk wippspinnare, slutar fyra eller nåt i den stilen och vägrar att vara med på hösttävlingen där allt avgörs. Förmodligen en av årets bästa resultat. Efter tävlingen köper man en ännu mindre båt av brorsan som jag varken testat eller betalat ännu..

20170528_163757

MAJ.

20170718_194250

Efter att ha missat hela vårjiggningen efter gös så gör vi ett tafatt försök i maj. Givetvis fångar vi inga stora gösar. Vi super mestadels och spelar en del kort. Jag fotograferar trädet jag har låst min båt mot. Märker att ristningen Ronnie gjorde den 16 juni 1994 fortfarande syns. Det är på dagen 23 år sedan. På den tiden var man så nöjd över en fyrakilosgädda att det var värt att rista in det i en björk. Sug lite på den när ni nästa gång jerkar efter tioklubbare och vevar in en fyrakilos i ytan. För 25 år sedan var en fyrakilos en fin fisk för några snubbar med turkspön, i solitt glasfiber, 0.35mm nylon och varsitt skeddrag. Medans en 14 kilos var kattskit för de som kunde fiska gädda. Idag får man sponsordeal om man tar en tia var tredje år..

JUNI.

20170525_185354

Två killar med en tom hink tar en selfie. Det var ungefär det som hände i juni.

JULI.

20170721_222543

Ronnie drar sin första kräfta från östergötland. Jag putsar idrekordet med några gram. Vi känner oss på g! Utav bara farten så fångar jag även en mört som jag är nöjd med.

20170625_212202.jpg

Tricket är att använda väldigt små feederkorgar. Då ser allt stort ut.. Vill du bli berömd som mörtmannen så nämner du inte detta. Under de senaste åren så har fenomenet ”att fronta en fisk” tagit form. Taskigt för oss som ligger på 95kg+ allihop. Det finns inga finnar under 180cm och 90kg. Det är en av fysikens lagar. Så vill du bli känd så underlättar det att vara aningen fördvärgad och använda små feeders.

20170727_183042

I slutet av Juli åker man sedan till lappland för att meta öring och bli nedvärderad av tuffa norrlänningar i jaktkläder. Det är deras sommarnöje, och det måste vi respektera.

AUGUSTI.

20170823_204749

Man metar aldrig bra i augusti. Då har man tid att ta med spöna och en kasse med öl för lite cityfiske. Semestern är slut och man har ångest. Det finns endast två sätt att dämpa ångest. Alkohol och/eller onani. Är jag och cityfiskar så väljer jag oftast alkohol. men inte alltid…

20170824_211101

Så går ryktet att man är en garageägare och då får man förvara brorsans båt där i några dar. Vilket är helt ok. Den här båten kommer att bli en följetong på instagram. Team usama Bin Fladen. Kanske det bästa namnet någonsin? På tal om dessa team. Vad innebär det att vara med i ett team? Får man fiska med andra beten än de man säljer? Varför hugger fiskarna så ytligt på dessa beten? De hänger ju alltid endast i mungipan? Förr så slukades betena med tafs o allt. Varför gör man inte annat än beten förresten? Ingen fiskar väl endast med ett märke.. varför inte göra en Rapala-solkräm? Det behöver ju alla. Eller Korda-Hemorrojdsalva. Det behöver ju varje snubbe som påstår sig vara hardcore.

SEPTEMBER.

20170826_075834

I brist på bättre så åker man ut och provkör brorsans båt. Den går som ett skott. Vi passerar en massa heta metställen innan vi hittar en vik jag tipsar honom om. Här drog Ronnie en tioklubbare en gång. Speciellt innan lek så levererar viken. Spinnfiske efter lekfisk är ingenting som stör fisken, det vet vi alla som håller på med sportfiske. Men nu är det höst och gäddorna är någon annanstans. Vi åker hem och gör någonting bättre. Det är tur att både jag och Ronnie lagt gäddfisket på hyllan. Då slipper man sånt här skit. Stå i blåst o kyla o veva i måfå. Det är det gäddfiske handlar om för väldigt många, skulle påstå nästan samtliga. Oss inkluderade. När man misslyckas så är det otur, när man lyckas så är det skills. Precis som all annan fiske.

Ikväll ska jag och Saku meta karp. Håll koll på instagram för jag känner på mig att det är min tur nu att ha lite flax.

För er andra som blir kränkta av denna blogg. Klicka på länken nedan

https://sv.wikipedia.org/wiki/Ironi

 

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s