Höstlegender.

DSCN1239

Hösten är en transportsträcka, snart faller tunga flingor som färgar marken vit för en dag eller två. Sedan så smälter det bort. Kvar återstår det mörka, blöta, dassiga som liknar höst men fastnar under skon och följer med in. 

Jag förstår att folk inte gillar hösten. Den kommer efter sommaren, och en vanlig svensson tycker att allt före och efter sommaren är obekvämt. Snart nog så sitter man framför teven och ser på arga snickaren vip eller något annat skit och pimplar öl. Optimisterna säger att det skall bli skönt att sitta vid den öppna spisen och läsa en bok. Dessa människor varken läser eller äger en öppen spis. Dessutom så är en öppen spis en brandfara, så de som påstår sig äga en, har oftast en stängd öppen spis. Vilket är ungefär samma sak som ett handeldat vattenelement som luktar rök. Totalt värdelöst. Jag har ett sånt, den har bara skapat mig en massa jobb. Vedklyvning och sotningsräkningar. Och läser gör man i sängen…

De vackra färgerna ute är en annan sak optimisterna ofta påpekar. Är det verkligen så vackert med död natur? Ingen i Tjernobyl sa efter explosionen, -gud så vackert det blev helt plötsligt. Jag öppnade inte locket och sa, -gud så vackert med dessa gråa färger, när jag hälsade på morfar en sista gång när han låg död i kistan. Glömmer jag att vattna blommorna så säger inte tjejen, -fan nu är dom ju vackrare än när dom levde..

Det enda som någonsin varit bättre död än levande är Lenin..

20171005_101608

Jag gillar hösten däremot. På riktigt alltså. Jag bryr mig inte så värst om färgerna, men plockar gärna svamp. Ett ypperligt tillfälle att samtidigt kika efter nya skogssjöar man hittat på google earth. Blev ett gäng idag. En timma räckte så var påsar och korgen full. Hann aldrig ens till sjön.

Annars så är siktet inställt på mört. Jag väntar in frosten och höstfloden, sedan så är det dags. Imorgon skall jag prova några nya ställen som varit lovande. Fått några bitar upp till 800gr under färnamete, så potential finns.

DSC_0844

Förra helgen gav någon färna och mindre mörtar. Strömmen var obefintlig och vattenläget katastrofalt lågt. Imorgon lär det vara bättre. Det har öst ner regn här, sånt ger effekt i våran å.

Helgen innan matade vi karp. Ett höstnöje det med. Vis av erfarenhet jag inte har så satsade jag på fejkmajs på två spön. Fejkmajs har gett bättre resultat än boilies. Både i år och tidigare. Varför vet jag inte? Jag behöver inte veta det heller. Den informationen ger mig ingenting alls. Varför måste vi veta allt, försvinner inte magin om man sitter inne med alla svar? Dessutom, bryr man sig inte så får man inga jävla ideér om att ett färgbyte eller vad det nu kan ha varit gjort susen. Förmodligen så handlar det om slumpen. Jag har gått in på att ha bra tur helt enkelt. Har man tur så fångar man fiskar, sitter man inne med en massa flashiga karpmetarkunskaper så kan man bara fiska dåligt. Förväntning och avkastning möts sällan med den mentaliteten.

Hursomhelst, färgfulla luktlösa plastbitar var det jag satsade på. Boiliespöet med den röda boilien placerades näranog på måfå någonstans i sjön. Skiter väl i boiliespöt tänkte jag när jag började fixa med plastbitarna. Jag gjorde såna där kritiska riggar, balanserade men yttersta precision från min sida. Det är inte ofta jag gör såna, men jag råkade ha för långa hår på mina krokar, så jag fick improvisera. Mäskningen sköttes exemplariskt med hampa och boilies. På kroken band jag pva-nät fullda med nötoljemarinerade godsaker innan de placerades med millimetersprecision där jag hade mäskat. Natten gav mig ett hugg och en landad karp. Båda på boliespöt..

20170917_051957

Jag insåg att ingenting jag gör spelar någon som helst roll. Blev lite nöjd faktiskt. Det är härligt att få en aha-upplevelse vid strandkanten. Med ens så blev metet efter karp lite roligare. Bryr sig inte karpen så tänker inte jag heller bry mig. Det är ingen machogrej i stil med man mot fisk. Mer två idioter på var sin sida av spöt. Allt härdanefter kommer att vara en bonus.

DSC_0834

Jag har metat så jävla bra i år. Bättre och med större självförtroende än någonsin. Till och med startat upp en sida på facebook. Swedish-anglers, av metare för metare. Skrivit några artiklar till tidningar och fått en massa likes och följare på instagram. Sånt syns i resultaten. Har aldrig förr fått så lite stora fiskar som i år.

Dessutom så har jag fått tennisarmbåge av all frontning av småfiskar. Fyra veckors sjukskrivning sa doktorn. Har ångest över det med. Har aldrig varit hemma från jobbet längre än en vecka. -Gör vad du vill, bara du tränar armen och inte anstränger den sa den kvinnlige doktorn när jag frågade vad jag skulle göra under dessa veckor? -Tur att det var vänsterhanden, sa jag och log. Hon log tillbaks. Sedan sa hon att hon var 78 år gammal.. Fan så fel det kan bli.

Annonser

4 reaktioner på ”Höstlegender.

  1. PS(2). 4 st. överfulla korgar med Svart trumpet! Så jäkla fräna. Varit en riktig utmaning stundstals. Men som sägnen säger; ty den som söker, skall finna! Helt plötsligt täcker dom hela synfältet och man drar på sig ryggont för allt jävla hukande 😀

    // Lucas

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s