Nytt år nya tag.

DSC_0129

Det är knappt så att man minns hur att blogga längre. Jo, det blev visst en paus här. Men orkar inte skriva om jag inte har något vettigt att komma med. Visst har man metat lite. Kört några mörtpass och senast förra helgen efter färna. Men resultaten har varit klena, inte helt otippat. Sedan så åt råttorna upp mina boilies och en massa av mäsket jag hade i garaget. Bara en sån sak… Men det var då, nu är nu. 2017 kändes som ett mellanår. Vi fick en del grov fisk, men topparna saknades. Men i år måste dom upp. Planerandet ligger på ritbordet och en del intressanta satsningar är på g. Sutarna ska få besök av oss, en häftig karpsatsning som kan bli något osannolikt fantastiskt om vi lyckas. Rudorna skall attackeras på bred front och sedan får vi inte glömma bort mörtarna. Bloggandet skall få lite nytt liv med. Varför, jo allt detta har en anledning..

20170625_212202

Mörtley Crüe:

Ja, vi ska vara med i specimentävlingen i år. Med världens sämsta namn givetvis. Mörtley Crüe. Hur vi hamnade här är Ronnies fel. Men på något vänster så lyckades vi hitta 14 gubbar med olika specialiteter. Kommer vi vinna? Nej det kommer vi inte att göra. Inte ens i närheten om vi ska vara realistiska. Men vi kommer att vara med. Vår styrka är vår bredd. Vi har rena metare med en del bra vatten för bla ruda i närheten. Vi har en man på plats vid Dalälven som får leverera björknor och vimmor på löpande band, och id såklart. Vi har oss Eskilstunabor som ska satsa på sutare, mört, ål och några andra arter. Sen har vi KarpJohan och FärnaKarl som förstärker med deras respektive expertis. Karl värvade två killar som har övermänskliga predatorkrafter. Lägger man till crille som får nöta de fina vattnen i småland, Anton som kör Gös, Gädda och Abborre och Putte som är en Laxkung av rang så börjar det likna något. Sedan har vi Marco som är grym på det mesta, men framförallt så blir han farlig på arter som röding. Jarkko och hans brorsa är såna där norrlänningar som kommer att lägga ner hela sin själ på harren och andra laxartade fiskar som öring och lax, och vips så har vi ett lag som känns farlig om allt stämmer.

Givetvis så kommer mitt bloggande att handla om detta. Lite om hur man lägger ner sin tid för att maximera sina chanser för grov fisk. Hur man lägger upp sin taktik för att maximera antal poäng även fast man inte har dessa supervatten bakom hörnet. Kan en sådan här sak förstärka en i det långa loppet? Jag tror det. Vi kommer att röra på oss lite mer. Satsa lite annorlunda när man tänker som ett lag. Byta erfarenheter, meta tillsammans och allt vad det innebär.

Nu skall jag inflika att jag aldrig gjort detta förr. Så det blir intressant att se var vi hamnar i slutändan. Förhoppningsvis inte sist. En placering i mellanskiktet vore fantastiskt.

Ja, vi får väl se hur det artar sig?

Blir inte så mycket mer denna gång. Men till sist måste jag nämna en sorglig sak. Metebolaget kommer att läggas ner. Vilket är en mindre katastrof för oss. John ska satsa vidare med andra högintressanta projekt och jag önskar honom all lycka i världen med det. Det har varit några dyra men givande år för mig som kund hos metebolaget. Vart jag skall köpa mina grejor nu vet jag inte? Men jag ska besöka honom en sista gång nästa vecka och lägga en sista order och tacka honom för den här tiden. Snyggt jobbat John, och tack för allt du gjort för metet under dessa år!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s