Påskapokalyptiska hjältar.

DSC_0051

I tidernas begynnelse så fanns det ingenting, endast tid och rum. Sedan så inträffade en rad explosioner, evolutioner och allehanda mer eller mindre märkliga händelser, och nu är vi här. Det anses vara den ”logiska” förklaringen, måhända en i aningen komprimerad sammanfattning, men i det stora hela så var det så det inträffade. Sen har vi jesuiterna som i sin tur tror att en gubbe vid namn gud skapat hela baletten. Han hade en son som var märklig. Han gick på vatten och hade middagsbjudningar där alla satt på samma sida av ett långbord. Han anses vara den smartaste snubben som vi haft, vilket kan vara lite svårt att ta in då han verkade vara mäkta opopulär. Judas förådde honom, och till slut så spikades han upp på kors när man inte orkade med honom längre.

Det som förenar dessa teorier är att ingen jävel bryr sig om vad som är rätt och riktigt. Den moderna människan finns här och nu, vi har betydligt större problem att tampas med än världens ursprung. Vilket i sin tur förklarar varför experterna som tagit sig tiden att forska i saken är som de är. Inga livsnjutare av rang direkt.

Jag misstänker att om stephen Hawking upplevt ett färnahugg eller gått på swingersklubb så hade han aldrig brytt sig om det han nu pysslade med. Eller påven och prästerna. Hade man feedermetat efter sutare så hade man fått sin kick på ett vettigare sätt än att sodomisera småpojkar.

Men tack vare dessa gentlemän så har vi ändå fått några dagar ledigt lagom till vårfisket. Jesus gjorde väl någon spektakulär rymning från grottan vid påsk? Och detta firar vi idag med att dricka alkohol. Samma som vid jul och andra helger. Svenskarna har aldrig förstått att helgdagen skall vara en arbetsdag, det är dagen efter helgdagen som skall vara ledig. Ta nationaldagen som exempel. inträffar 6 juni på en onsdag så super man på tisdagkvällen. Man kompar ut från jobbet, och åker hem via bolaget och sätter igång supandet. Nationaldagen går sedan ut på att ligga i en säng och darra. Vi kan inte fira någonting alls utan alkohol, för det är ju faktiskt inte roligt att fira utan alkohol.

Det som är typiskt svenskt är att få skämmas över att ha kul. Har man inte dåligt samvete så har man inte kul. Fisket är ett sådant tillfälle. Det känns att man sviker hela familjen när man åker ut. Detta i sin tur leder till lögner, vilket inte att förglömma är en dödssynd. Jag har alltid varit ute bara i ett par timmar. Nio timmar är ju bara ett gäng timmar brukar jag säga när jag kommer hem.

Dessa lögner blir sedan till små sanningar. De sätter sig i språket, och som finne så fattar man ingenting. I finland är ett nej ett nej, och en bil en bil. I svenskan så är det totalt annorlunda. Praktiskt taget betyder i Finland, väldigt nära, eller något väldigt nära förestående. Jag är praktiskt taget klar med gräsklippningen betyder i Finland att man har max en tiondel kvar att klippa. I Sverige så är det tvärtom. -Jag var praktiskt taget spiknykter när jag ramlade, betyder i själva verket att man var dygnrak. när en renovering är praktiskt taget klar, så innebär det i bästa fall att man tagit dit lite verktyg och en kasse öl.

Eftersom man ljuger om allting och går med en ständig ångest så börjar man till slut att supa stenhårt. För att släppa ut lite ånga typ. Man är ”stressad”. I Finland så är stress någonting helt annat. I sverige så betyder stress att man inte hinner med någonting som är kul. Fiske tex. Då får man den brillianta idén att kombinera något som är skittråkigt, förslagsvis en badrumsrenovering med någonting som är skitkul, förslagsvis starksprit. Och det är dömt att misslyckas. Det blir så jävla roligt att renovera att man till slut skiter i att renovera och bara super. Och då blir man stressad för att det går ut över arbetet och i förlägningen lönen. Och utan lön så blir det svårt att köpa ”byggvaror”.

I det här skedet tar man ett vuxet och moget beslut och blir en periodare. Man jobbar stenhårt på sitt riktiga jobb och spar ihop pengar. Man sköter sig hemma och är totalnykterist. Nu blir man ju stressad över detta istället. Aldrig får man ha kul. Till slut så brister det och man super en vecka eller två med fördragna gardiner. Men inte ens detta är bra. Ingen ser till det positiva att du är nykter i 50 veckor, utan koncentrerar sig endast på de 2 veckorna du är full. vilket leder till att du antingen får sparken eller måste söka vård.

Eftersom ingen vill få sparken så väljer man vård. Här får du nu träffa en man som heter något som ingen annan heter. Bo-Göran, Allistair eller Hans-Roger. De använder endast stickade polotröjor och det gråa skägget luktar vanilj. Dessa herrar är djupt kristna. Deras uppgift är inte att få dig att sluta supa, utan att värva dig till den goda sidan. -Jesus dog för dina synder, säger dom.

Nu har man ångest över att man är en syndare och tar till det enda utvägen och försöker att begå självmord. I Finland så spränger man sig med dynamit eller skjuter sig rakt i huvudet, men i Sverige så har man inga skjutvapen eller sprängmedel när man som bäst behöver dem. Man satsar på sprit och piller, för det har alla hemma, så jävla deprimerade som vi är. Och glykol smakar så jävla illa.

När inte ens detta funkar och någon hittar dig i sista sekund och ringer ambulansen. Den kommer och plockar upp dig i ett regn av sten som förortsungarna kastar på personalen och bilen så det smattrar i plåten. Nästa minnesbild du har är att släkten står vid din sida i sängen när du slår upp ögonen. -Jättekul att se dig, du får inte lämna oss.

Nu får man ångest på riktigt. I Finland så betyder ordet ”jätte” någonting helt annat. Ett så kallat förstärkningsord man kan lägga till när man vill förtydliga att något varit lite extra. I sverige använder vi ett annat ord. Nämligen skit.

Ordet ”jätte” använder man när man är ironisk. ”Jättekul” att svärmor kom förbi. Jag jobbade ”jättehårt” på bygget idag, eller jag minns ”jättemycket” av krogrundan.

-Du behöver vård, säger dom. Nej, jag behöver sprit och en sjukskrivning försöker man intyga. Då kommer den där psykologen fram och ber för dig. Endast gud kan rädda dig säger han..

Du knyter dina händer och ber till gud o allah samtidigt. -Finns ni så ta mig direkt, ge mig en stroke så jag slipper leva.

Prästen ser på dig och säger. -Såja, be till gud, han kommer att hjälpa dig tillbaks, allt kommer att bli bra igen.

 

Annonser

En reaktion på ”Påskapokalyptiska hjältar.

  1. Haha asså du e så jävla bitter så det är helt sjukt. Jag sitter här och garvar och totalt glömt bort att det är mitt intresse för mete som föranleder mitt besök på din blogg. Sjukt kul

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s